Activiteiten

Schatten van de Goudsberg

open plek in het bos met celtic gebouw en mensen
In het hart van Nederland, op de Veluwe vlak bij Lunteren, ligt De Goudsberg, Middelpunt van Nederland. Dit unieke gebied vertelt het verhaal van het ontstaan van ons landschap. De in het gebied gelegen highlights zie je soms niet direct. Zo ligt hier het grootste Celtic Field en de langste Wildwal van Nederland, een Germaanse Put, een Hessenweg, een levende zandverstuiving, restanten van 19de-eeuwse zand- en grindwinning, een rijksmonumentaal bos in de vorm van een sierlijk bladpatroon met daar middenin een torenachtige koepel en natuurlijk dat nieuwsgierig makende Middelpunt van Nederland.

Adres: Boslaan 90, Lunteren
Meer informatie: www.middelpuntvannederland.nl

Kröller Müller Museum

grasveld bij kroller Moller museum met daarop rood kunstwerk
Eén van de parels van de Veluwe. Deze icoon mag je niet missen. Bezoek het prachtige Kröller Müller Museum, liggend in het Park De Hoge Veluwe. In het Kröller-Müller Museum hangt de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Grenzend aan het museum bevindt zich de grootste beeldentuin van Europa.

Adres: Houtkampweg 6, Otterlo
Meer informatie: www.krollermuller.nl

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Burlend edelhert op de heide

Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van de rode heidelucifer tot de aromatische Douglasspar – Het Nationale Park De Hoge Veluwe herbergt een ongekende diversiteit aan dier- en plantensoorten. Ontdek het park te voet, per fiets of paard. En ga je liever op pad onder begeleiding…, ook dat is mogelijk: “struinen onder leiding van een natuurgids”. Een gecombineerde fiets- en wandeltocht. Het Hoge Park De Hoge Veluwe is niet alleen bij mooi weer leuk, ook bij slecht weer heeft het park van alles te bieden: het Museonder, het Kröller Müller Museum en Jachthuis Sint Hubertus.

Adres: Houtkampweg 6, Otterlo
Meer informatie: www.hogeveluwe.nl

Zwembaden in Ede

Zwembad met zand eromheen en spelende kinderen
Tijd voor verfrissing, tijd voor een duik in het zwembad! Dat kan op een aantal plaatsen in de gemeente Ede. Ontdek het al 80 jaar prachtige openlucht Lunterse Bosbad. En dus niet meer weg te denken. Het Bosbad heeft een bewogen geschiedenis: van een kuil met water als werkverschaffingsproject tot een uiteindelijk helemaal gerenoveerd geweldig mooi bad voor het hele gezin. Of neem een duik in het mooie verwarmde openlucht zwembad De Vrije slag. Proef de sfeer en laat je verrassen door de aanwezigheid van het vele groen rondom de diverse baden van peuterbad, waterspeelplaats tot het diepe 50m wedstrijdbad.
Ede beschikt ook over een modern binnenbad: de Peppel met leuke glijbanen en andere activiteiten.

Meer informatie:
www.bosbadlunteren.nl
www.zwembadbennekom.nl
www.zwembadede.nl

Klimbos Simia

klimbos gebouwd tussen de bomen waar mensen in klimmen
Een ware belevenis op hoogte tussen de bomen, wie wil dat niet? Klimbos Simia is voor de echte bikkel! Het klimbos ligt midden op de Veluwe tussen Otterlo en Ede. Simia, het Latijnse woord voor aap, staat gelijk aan plezier, saamhorigheid, klimmen, klauteren, speelsheid en samenwerken! Er zijn verschillende routes met leuke, verrassende en uitdagende hindernissen. Kom lekker wielen op een touwbrug, klauteren door houten tonnen of zwieren als een “echte Tarzan” van boom naar boom. Wie gezellig en actief bezig wil zijn in de natuur en ook nog eens zijn grenzen wil verleggen kom en beleef het in ons klimbos!

Adres: Apeldoornseweg 60, Wekerom
Meer informatie: www.simia.nu

Sauna en beauty De Veluwe

zwembad met palmbomen en relaxstoelen er omheen
Wellness, voor velen hét ultieme ontspannen! Sauna en Beauty De Veluwe is een kleinschalige en romantische wellness locatie gelegen in Lunteren. Dobber in het warme buitenbad of het Moors kruidenbad. Reserveer een beauty behandeling of stap in een enorm wijnvat waar je spieren een heerlijke infraroodbehandeling ondergaan. Ook de smaakpapillen worden niet vergeten. In het restaurant of aan de poolbar kun je genieten van een hapje en drankje of een uitgebreid diner. Je merkt het al, hier kun je heerlijk tot rust komen.

Adres: Boslaan 17, Lunteren
Meer informatie: www.saunalunteren.nl

Ede Centrum

etende, lachende mensen aan een lange tafel in het centrum van Ede

Het ruime centrum van Ede biedt je volop mogelijkheden. Er is een groot winkel en horeca aanbod voor een dagje onbezorgd shoppen maar ook cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wat dacht je van Theater Cultura, De Edesche Concertzaal, het Openlucht Theater Ede of de Kunstwandelroute?
Loop ook even naar binnen bij Lammert van de Bospoort, de oudste (1904) en nog originele kruidenierswinkel van Ede waar u nog echte ouderwetse snoepjes kunt kopen. Snoepen geblazen is het ook bij de beroemde Bernardo’s IJssalon!

Meer informatie: www.edecentrum.nl

Pathé Ede

bioscoop zaal met mensen met 3D brillen op

Beleef film als nooit tevoren! Waan je in de wereld van Science Fiction. Filmliefhebbers voelen zich thuis bij Pathé. Bij Pathé komt jong en oud publiek samen voor film en entertainment op een moderne locatie onder bijzondere architectuur. Met het nieuwste Dolby Atmos geluid en laserprojectie lijkt het alsof je in de film zit! Dagelijks is er keuze uit 20-25 verschillende filmtitels, van romantische komedie en actie tot arthouse en familiefilms.

Adres: Laan der Verenigde Naties 150, Ede
Meer informatie: Pathé Ede

Landgoed Kernhem

koeien in de wei op landgoed kernhem
Ontdek het prachtige Landgoed Kernhem in het noorden van Ede. Het Landgoed kenmerkt zich door zowel een Franse als een Engelse landschapsstijl en is het beste te voet te beleven. Volg de wandelroute langs een aantal monumentale boerderijen en de dikste eik van Gelderland. Vertel of hoor het spannende verhaal over de bloedsteen. Het verhaal gaat dat hieruit ’s nachts, bij volle maan, bloed kan worden geprikt. Of ga op zoek naar de verschillende soorten vleermuizen in de Doolhoflaan. Bent u moet van alle inspanning? Eet dan een hapje in het pannenkoekenhuis Kernhem. Zo heeft Landgoed Kernhem voor iedereen een stukje ontspanning.

Adres: Kernhemseweg 3, Ede
Meer informatie: www.landgoedkernhem.nl

Ginkelse Heide

luchtfoto van de Ginkelse heide
Op de Ginkelse Heide valt van alles te beleven. Er graast zelfs een schaapskudde. Iedere dag gaat de herder met zijn schapen vanuit de schaapskooi de hei op. De schaapskooi is vooral in de lammerentijd zeker een bezoek waard. Het stuk bij de schaapskooi is ook met een rolstoel toegankelijk. De heide is de beste plek van Ede om te gaan vliegeren. Er zijn vaak veel vliegeraars te vinden. Verder loopt er door het gebied een mooie gemarkeerde wandel- en ruiterroute. Ieder jaar, op de derde zaterdag in september, vinden de nationaal bekende Airborne luchtlandingen, ter herdenking aan de luchtlandingen tijdens de Operatie Market Garden, plaats.

Adres: Verlengde Arnhemseweg 101, Ede
Meer informatie: www.natuurcentrumveluwe.nl

AGENDA

15
AUG
Buitenvoorstelling film WILD
Op woensdagavond 15 augustus wordt op Vrieze’s erfgoed aan de Groteweg in Wapenveld de film WILD van Luc Enting buiten vertoond
MEER INFO
17
AUG
Heideweek
Heideweek is een feestweek in de gemeente Ede van 17 t/m 25 augustus 2018.
MEER INFO
18
AUG
Workshop Fermenteren & Desembrood
Tijdens deze dagvullende hands-on workshop leer je Christian Weij, schrijver van het kookboek Verrot lekker, alles over fermenteren EN desembrood.
MEER INFO
19
AUG
La Douce France
Landgoed Hoekelum in Franse sferen, leuke kramen, lekker eten. A plus!
MEER INFO
20
AUG
Buitenvoorstelling film WILD
WILD kijken als onderdeel van het VUE Openlucht Filmfestival in Apeldoorn. Dat staat garant voor een uniek avondje uit met gegarandeerde top films, super kwaliteit in beeld en geluid en een uiterst ontspannen sfeer.
MEER INFO
24
AUG
Heideweek Culinair
Edese restaurants laten zich van hun mooiste kant zien. Gerechtjes van €4 of €8. Bar aanwezig. Mooie sfeer en gezellig terras op het nieuwe ontmoetingsplek in Ede: de markt.
MEER INFO
18
OKT
FoodFilmFestival Ede
Van donderdag 18 tot en met zondag 21 oktober organiseert Cultura het FoodFilmFestival Ede.
MEER INFO
27
OKT
Störrig Festival
Een culinaire ode aan de Veluwe, op 27 oktober op de oude stormbaan van de oude Maurits Kazerne.
MEER INFO
Input your search keywords and press Enter.
bel ons