Now Reading:
Aspergesoep met shii-take
Full Article 2 minutes read

Aspergesoep met shii-take

Asperges van de Aspergeboerderij in Otterlo

Bij de Aspergeboerderij in Otterlo worden heerlijke asperges gekweekt waarvan je sowieso al een lekker soepje kunt maken. Maar met wat shii-take van Makandra uit Ede erdoor, krijgt het een heerlijke hartige smaak. Beter wordt het niet!

Recept: Christian Weij

Ingrediënten (voor 2 personen):
1kg asperges
2 rundvleesbouillonblokjes
80 gr roomboter
100 gr bloem
bosje lenteui
200g shii-take
100 gr rauwe ham
4 el truffelolie
2 el peterselie
zout
peper

Voorbereiden (roux maken):
Doe de boter in een pannetje en laat het langzaam smelten. Als de boter gesmolten is, de pan van het vuur nemen en de bloem erdoor spatelen. Zet het pannetje op een laag vuur en laat het geheel al roerend gaar worden. De roux is gaar als het wit uitslaat en korrelig is. Laat de roux afkoelen.

Bereiding:
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ± 1,5 cm. Breng ze met 2 liter water aan de kook en zet het vuur uit. Laat de asperges in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar worden. Snijd ondertussen de shii-take klein en bak ze in een beetje olijfolie een minuut of 5.
Haal de asperges uit de bouillon en voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe de roux in een soeppan en voeg al roerend beetje voor beetje de aspergebouillon toe. Laat de soep onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de asperges en de shii-take toe aan de soep. Was ondertussen de lenteui en snij deze in kleine stukjes. Snij de ham in reepjes.
Voeg de ui en de ham toe aan de soep en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Giet de soep in soepborden en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer de soep met toast en roomboter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.
bel ons