Now Reading:
Een broedplaats voor creatieven, designers en starters
Full Article 2 minutes read

Een broedplaats voor creatieven, designers en starters

In december 2016 opende Boost Conceptstore haar deuren. Een uniek winkelconcept in het centrum van Ede. Het doel is creatieven, designers en starters te ondersteunen. Dat doen we door hun exclusieve handgemaakte items te verkopen in onze winkel, mee te denken in het PR proces en te helpen bij productontwikkeling. Zo zijn er al een aantal bijzondere samenwerkingsprojecten ontstaan.
 Momenteel zijn er in onze store zo’n 25 designers vertegenwoordigd, van slowfashion tot interieur design, die overwegend eerlijke, natuurlijke materialen gebruiken, veelal zelfs hergebruikte materialen, grotendeels lokaal geproduceerd, met aandacht voor no-waste en upcycling.

Boost is een sociale, maatschappelijke onderneming, met hart voor lokaal design. Originele Edese producten zoals het duurzame uitwisbare schrift van Bambook, de illustraties van Ingrid Vermeer geprint op gerecycled karton, de handbedrukte zeefdrukontwerpen van Zeebra-zeefdruk en de preparaten van taxidermist en wildbeheerder Leendert Houweling. Ook bieden we een stage- en werkervaringsplek aan fotografiestudenten in onze pasfoto-servicecorner en ondersteunen we onze inhouse Barber Nima met de opbouw van zijn eigen Barbershop Papillon. De coffee-to-go corner met o.a. de koffiebroodjes van Jorisbrood en “Fris van Chris’, lokaal gefermenteerde frisdrank van Christian Weij, zal nog verder uitgebreid worden. Christian’s boek Verrot Lekker wordt bij Boost verkocht en we informeren onze klanten over de ontwikkeling van Het Smaakpark, wat een waanzinnige aanwinst zal zijn op de Food & Veluwe regio.
Onze focus ligt op hergebruik, daarom is de totale inrichting van Boost Conceptstore in origineel retro design.

Waarom Boost Conceptstore in Ede? De roots van Kirsten ter Maten, oprichter van Boost Conceptstore, liggen in Ede. “Geboren aan de rand van het bos speelde ik als kind graag in de bossen bij Landgoed Kernhem. De Doolhoflaan met zijn vleermuizen en de ‘Bloedsteen’ intrigeerden mij enorm. De bijbehorende verhalen over de Witte Wieven die er zouden ronddolen en de Bloedsteen waar bloed uit zou vloeien bij volle maan; heel creepy maar ik vond het geweldig!”

Benieuwd naar informatie over ons concept? We vertellen graag de bijzondere verhalen achter de makers, de fairtrade koffie staat klaar!

Come in, we’re awesome!

Open: ma t/m za 9:00 – 17:00

Kirsten ter Maten
Boost Conceptstore
Grotestraat 85
6711AJ Ede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.
bel ons