Now Reading:
DeBlauweBessenHof
Full Article 2 minutes read

DeBlauweBessenHof

Doen in Otterlo

Aan de Barneveldseweg, die Otterlo met Wekerom verbindt, ligt de “BlauweBessenHof” waar Wikje en Robert Huisman, al geruime tijd blauwe bessen kweken voor verse consumptie. Aan de versheid van de bessen kennen zij, vanwege de invloed op de smaak, veel waarde toe. De bessen voor de verkoop worden daarom dagelijks vers geplukt.

Als je de smaak van verse blauwe bessen weet te waarderen ben je bij de BlauweBessenHof aan het goede adres, velen weten hun dan ook al jaren te vinden.

 

Leuke activiteit in Otterlo

Aan de kraam of in het winkeltje bieden zij tijdens het seizoen een variatie aan blauwe bessen en bessen-producten, terwijl in de kwekerij in toenemende mate ook zelfplukkers worden begroet. Die niet alleen de lagere prijs, maar ook het actief bezig zijn in de buitenlucht op prijs weten te stellen.
Bovendien biedt ons intieme terras de gelegenheid om uw bezoek te combineren met het gebruiken van koffie of thee met blauwe bessentaart of een frisse smoothy om in alle rust na te genieten van het plukken.

In samenwerking met ondernemers in het buitengebied van de gemeente Ede, het hart van de Food Valley, zijn diverse “smaak-fietsroutes” ontwikkeld die op verschillende plaatsen verkrijgbaar zijn (zie nevenstaande link).
De “BlauweBessenHof” ligt aan één van deze routes en heet ook recreatieve fietsers van harte welkom op ons terras met zicht op de activiteiten in de kwekerij.

De BlauweBessenHof
Barneveldseweg 14
6731 EK Otterlo

De aanhoudende hoge temperaturen hebben tot een zodanige versnelling van het rijpingsproces geleid dat we vrijdag 29 juni al met de oogst zijn begonnen en kan je bij de BlauweBessenHof terecht voor verse blauwe bessen.
Pluk je eigen blauwe bessen: ook zelfplukkers zijn vanaf deze datum van harte welkom.

Openingstijden:
Maandag tot en met Zaterdag
Van 09:00 – 17:00 uur.
Zondags gesloten

Op de website van de “BlauweBessenHof” vind je meer informatie en recepten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.
bel ons