DOEN IN LUNTEREN

Fiets- en wandelparadijs

De Gemeente Ede heeft de afgelopen jaren veel oude fietspaden van zand en grind over tientallen kilometers vervangen door mooie brede en comfortabele betonnen fietspaden. Deze slingeren zich door bos en heide en gaan eigenlijk heel mooi op in het landschap. De meeste fietspaden liggen langs de populaire knooppuntenroutes. Zo heeft Ede haar prachtigste natuur ontsloten voor fietsers van jong tot oud. Nieuwsgierig naar routes, zelf een route plannen of een Smaakroute fietsen? Je vindt ze op Food en Veluwe.

Ook voor de wandelaar is er genoeg te ontdekken en genieten op de Veluwe. Kijk snel naar routes langs landgoederen en kastelen, over de heide of door het bos. Ook de beroemde klompenpaden zijn te downloaden.

Schatten van de Goudsberg

open plek in het bos met celtic gebouw en mensen
In het hart van Nederland, op de Veluwe vlak bij Lunteren, ligt De Goudsberg, Middelpunt van Nederland. Dit unieke gebied vertelt het verhaal van het ontstaan van ons landschap. De in het gebied gelegen highlights zie je soms niet direct. Zo ligt hier het grootste Celtic Field en de langste Wildwal van Nederland, een Germaanse Put, een Hessenweg, een levende zandverstuiving, restanten van 19de-eeuwse zand- en grindwinning, een rijksmonumentaal bos in de vorm van een sierlijk bladpatroon met daar middenin een torenachtige koepel en natuurlijk dat nieuwsgierig makende Middelpunt van Nederland.

Adres: Boslaan 90, Lunteren
Meer informatie: www.middelpuntvannederland.nl

Sauna en beauty De Veluwe

zwembad met palmbomen en relaxstoelen er omheen
Wellness, voor velen hét ultieme ontspannen! Sauna en Beauty De Veluwe is een kleinschalige en romantische wellness locatie gelegen in Lunteren. Dobber in het warme buitenbad of het Moors kruidenbad. Reserveer een beauty behandeling of stap in een enorm wijnvat waar je spieren een heerlijke infraroodbehandeling ondergaan. Ook de smaakpapillen worden niet vergeten. In het restaurant of aan de poolbar kun je genieten van een hapje en drankje of een uitgebreid diner. Je merkt het al, hier kun je heerlijk tot rust komen.

Adres: Boslaan 17, Lunteren
Meer informatie: www.saunalunteren.nl

Zwembaden

Zwembad met zand eromheen en spelende kinderen
Tijd voor verfrissing, tijd voor een duik in het zwembad! Dat kan op een aantal plaatsen in de gemeente Ede. Ontdek het al 80 jaar prachtige openlucht Lunterse Bosbad. En dus niet meer weg te denken. Het Bosbad heeft een bewogen geschiedenis: van een kuil met water als werkverschaffingsproject tot een uiteindelijk helemaal gerenoveerd geweldig mooi bad voor het hele gezin. Of neem een duik in het mooie verwarmde openlucht zwembad De Vrije slag. Proef de sfeer en laat je verrassen door de aanwezigheid van het vele groen rondom de diverse baden van peuterbad, waterspeelplaats tot het diepe 50m wedstrijdbad.
Ede beschikt ook over een modern binnenbad: de Peppel met leuke glijbanen en andere activiteiten.

Meer informatie:
www.bosbadlunteren.nl
www.zwembadbennekom.nl
www.zwembadede.nl

Uit eten in de Gemeente Ede

alle restaurants

Steeds meer restaurants werken met lokale producten van de Veluwe. Hier vind je een overzicht van deze restaurants in de gemeente Ede.

Uit eten in de gemeente Ede

Musea in Lunteren

Naast het bekende Kröller-Müller Museum zijn er diverse bijzondere kleinere musea. Allen met een veelzijdige collectie en daarom zeer de moeite waard om te bezoeken. Meer informatie en openingstijden zij te vinden op de websites van de musea.

Museum Lunteren in Lunteren – meer informatie op oudlunteren.nl

HET LEUKSTE ROND LUNTEREN

VVV informatiepunt Lunteren

VVV Informatiepunt Lunteren is gevestigd in The Read Shop

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag 08:30 18:00
Dinsdag 08:30 18:00
Woensdag 08:30 18:00
Donderdag 08:30 18:00
Vrijdag 08:30 21:00
Zaterdag 08:30 17:00

Contactgegevens

Dorpsstraat 119-121
6741 AD Lunteren

Telefoon: 0318 – 614444

info@vvvede.nl

Plan mijn route

Voor meer informatie over een bezoek aan Lunteren:  https://www.wegwiesinlunteren.nl/

FOODMAP

Op onderstaande kaart vind je de leukste foodplekjes van Lunteren en omgeving. Je kunt de plekjes bijvoorbeeld filteren op soort streekproduct, winkel of boerderij. En heb je wat lekkers gevonden? Dan kun je het adres opslaan en uiteindelijk een route laten uitstippelen langs al je favoriete locaties.

Input your search keywords and press Enter.
bel ons