DOEN IN OTTERLO

Fiets- en wandelparadijs

De Gemeente Ede heeft de afgelopen jaren veel oude fietspaden van zand en grind over tientallen kilometers vervangen door mooie brede en comfortabele betonnen fietspaden. Deze slingeren zich door bos en heide en gaan eigenlijk heel mooi op in het landschap. De meeste fietspaden liggen langs de populaire knooppuntenroutes. Zo heeft Ede haar prachtigste natuur ontsloten voor fietsers van jong tot oud. Nieuwsgierig naar routes, zelf een route plannen of een Smaakroute fietsen? Je vindt ze op Food en Veluwe.

Ook voor de wandelaar is er genoeg te ontdekken en genieten op de Veluwe. Kijk snel naar routes langs landgoederen en kastelen, over de heide of door het bos. Ook de beroemde klompenpaden zijn te downloaden.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Burlend edelhert op de heide

Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van de rode heidelucifer tot de aromatische Douglasspar – Het Nationale Park De Hoge Veluwe herbergt een ongekende diversiteit aan dier- en plantensoorten. Ontdek het park te voet, per fiets of paard. En ga je liever op pad onder begeleiding…, ook dat is mogelijk: “struinen onder leiding van een natuurgids”. Een gecombineerde fiets- en wandeltocht. Het Hoge Park De Hoge Veluwe is niet alleen bij mooi weer leuk, ook bij slecht weer heeft het park van alles te bieden: het Museonder, het Kröller Müller Museum en Jachthuis Sint Hubertus.

Adres: Houtkampweg 6, Otterlo
Meer informatie: www.hogeveluwe.nl

Kröller Müller Museum

grasveld bij kroller Moller museum met daarop rood kunstwerk
Eén van de parels van de Veluwe. Deze icoon mag je niet missen. Bezoek het prachtige Kröller Müller Museum, liggend in het Park De Hoge Veluwe. In het Kröller-Müller Museum hangt de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Grenzend aan het museum bevindt zich de grootste beeldentuin van Europa.

Adres: Houtkampweg 6, Otterlo
Meer informatie: www.krollermuller.nl

Uit eten in de Gemeente Ede

alle restaurants

Steeds meer restaurants werken met lokale producten van de Veluwe. Hier vind je een overzicht van deze restaurants in de gemeente Ede.

Uit eten in de gemeente Ede

Musea in Otterlo

Naast het bekende Kröller-Müller Museum kent de Veluwe diverse bijzondere kleinere musea. Allen met een veelzijdige collectie en daarom zeer de moeite waard om te bezoeken. Meer informatie en openingstijden zij te vinden op de websites van de musea.

Het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo – meer informatie op nederlandstegelmusem.nl

Museonder – meer informatie op hogeveluwe.nl

HET LEUKSTE ROND OTTERLO

VVV Informatiepunt Otterlo

VVV Agentschap Otterlo is gevestigd bij Novy De Vakman.

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag 08:00 18:00
Dinsdag 08:00 18:00
Woensdag 08:00 18:00
Donderdag 08:00 18:00
Vrijdag 08:00 20:00
Zaterdag 08:00 17:00

Contactgegevens

Dorpsstraat 9
6731 AS Otterlo

Telefoon: 0318 – 614444

info@vvvede.nl

Voor meer informatie over een bezoek aan Otterlo: www.otterlo.nl

FOODMAP

Op onderstaande kaart vind je de leukste foodplekjes van Otterlo en omgeving. Je kunt de plekjes bijvoorbeeld filteren op soort streekproduct, winkel of boerderij. En heb je wat lekkers gevonden? Dan kun je het adres opslaan en uiteindelijk een route laten uitstippelen langs al je favoriete locaties.

Input your search keywords and press Enter.
bel ons