Eten rond Ede

FOOD & VELUWE RESTAURANTS

Restaurant De Waldhoorn

voorgevel van restaurant de waldhoorn in otterloDe Waldhoorn in Otterlo ligt op een steenworp afstand van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Al ruim 200 jaar is De Waldhoorn een gastvrije boerderij. Wat begon als pleisterplaats voor doortrekkende reizigers ontwikkelde zich tot veelzijdige ontmoetingsplek voor liefhebbers van natuur en cultuur.

Kijk op: www.de-waldhoorn.nl

Restaurant De Houtzagerij

voorgevel restaurant de houtzagerij houten constructieFamilierestaurant met sfeer van een houtzagerij
Na een heerlijke wandeling over het Mosselsche Zand en in het uitgestrekte bos of een middag in onze uitdagende indoor speeltuin is het goed toeven in het splinternieuwe familierestaurant (met aparte snackbar).

Kijk op: www.Restaurantdehoutzagerij.nl

Restaurant Buitenzorg

voorgevel restaurant buitenzorg in edeZalig eten op een sfeervolle plek in Ede doet u in één van de stijlvolle zalen van Buitenzorg! Na al meer dan een eeuw lang gerechten te hebben bereid, weten wij precies wat lekker is. Deze ambachtelijke kennis van vroeger combineren wij met de smaken van nu, zodat iedereen kan genieten van wat onze koks bereiden. Fine dining, uitgebreide lunches of een smaakvolle barbecue!

www.buitenzorg.nl

FOOD & VELUWE SMAAKHELDEN, RESTAURANTS & RECEPTEN

Kijk voor een overzicht van alle restaurants die met streekproducten werken op onze restaurantpagina

Kijk voor een volledig overzicht van alle producenten van streekproducten op onze smaakhelden pagina

Kijk voor een overzicht van recepten met producten uit de gemeente Ede op onze receptenpagina

SAMEN (LEREN) KOKEN

Ede aan de kook

chef kok met schaal met hapjes in zijn handenWat voor reden u ook heeft voor een feest, Ede aan de KOOK verzorgt het met passie en vakmanschap. Ede aan de KOOK werkt zoveel mogelijk met producten uit de regio in de gerechten die wij serveren. Door goed naar uw wensen te luisteren kunnen wij de culinaire invulling van uw feest verzorgen zoals u dat graag wilt.

Kijk op: www.edeaandekook.nl

Chefkok Tom Hartjes

profiel foto van chef Tom hartjes met een plank met lekkere hapjes eropEen kookles of workshop van Chefkok Tom Hartjes die neemt u mee naar het ambacht van de kok. Wilt u een 4 gangen diner of liever een proeverij van 10 gangen koken , werken met wild, schaal- of schelpdieren, het openen van oesters, het leren van technieken en achter de geheimen van de chef komen. Tijdens een middag of avond leert u zelf mooie gerechten bereiden om er vervolgens samen van te genieten. Uiteraard met bijpassende wijnen.

Kijk op: www.tomhartjes.nl

Kookles van Christian Weij

profiel foto van chef christian Weij met 5 potten gefermenteerde groentenChristian Weij is FoodDesigner en schrijver van de fermentatieboek bestseller ‘Verrot Lekker’. Hij bouwt samen met de gemeente Ede aan een SmaakPark van 7.000m2 waar alles om duurzame, gezonde en ambachtelijke producten draait. Op deze locatie heeft hij nu een pop-up kookschool waar iedereen (prof- en hobbykoks) alles kunnen leren over fermenteren, kaas maken, picklen, desembrood, lokale producten en nog veel meer wat je nergens anders kan leren.

Check onze food agenda voor actuele workshops of kijk op de website:

www.verrotlekker.nl

STREEKPRODUCTEN OP DE FOODMAP

Op onderstaande kaart vind je de leukste foodplekjes van Ede en omgeving. Je kunt de plekjes bijvoorbeeld filteren op soort streekproduct, winkel of boerderij. En heb je wat lekkers gevonden? Dan kun je het adres opslaan en uiteindelijk een route laten uitstippelen langs al je favoriete locaties.

Input your search keywords and press Enter.
bel ons