Fietsen rond Ede

Fietsparadijs

De Gemeente Ede heeft de afgelopen jaren veel oude fietspaden van zand en grind over tientallen kilometers vervangen door mooie brede en comfortabele betonnen fietspaden. Deze slingeren zich door bos en heide en gaan eigenlijk heel mooi op in het landschap. De meeste fietspaden liggen langs de populaire knooppuntenroutes. Zo heeft Ede haar prachtigste natuur ontsloten voor fietsers van jong tot oud.
Op mooie zomerdagen kun je zien dat Ede een echt populaire fietsgemeente is. Geen wonder, want bijna geen gemeente in Nederland beschikt over zoveel indrukwekkend mooie en gevarieerde natuurgebieden. En alles perfect onderhouden. Of je nu over de paarse heidevelden fietst of door Beukenbossen, langs zandverstuivingen. Het is allemaal genieten voor gezinnen, voor de tourfietsers, voor de elektrische fietsers, de racefietsers of de mountainbikers.

6
OKT
Goudsbergtocht
Zaterdag 6 oktober 2018 organiseert Wielervereniging Tour de Force in de bossen rondom Lunteren een mountainbiketocht. Dit is één van de mooiste mountainbiketochten op de Veluwe. Elk element zit er wel in; klimmen, dalen en natuurlijk mooie singletracks.
Meer info
altijd
Smaakfietsroute van Asperge tot Honing
Stap op en ga lekker fietsen! Kijk, proef en geniet tijdens deze fietstocht van de lekkerste streekproucten in Ede, Otterlo, Harskamp en Wekerom. 42 km.
Download route
altijd
Smaakfietsroute van Kaas tot Sap
Kijk, proef en geniet tijdens deze fietstocht van de lekkerste streekproducten in Ede, Lunteren, Ederveen en Renswoude. 33 km
Download route
altijd
Smaakfietsroute van Appel tot Wijn
Kijk, proef en geniet tijdens deze fietstocht van de lekkerste streekproducten in Bennekom, Renkum en Wageningen. 31 km.
Download route
altijd
Smaakfietsroute van Melk tot Brood
Kijk, proef en geniet tijdens deze fietstocht van de lekkerste streekproducten in het Binnenveld, het groene hart tussen Ede, Bennekom, Wageningen en Veenendaal. 36 km
Download route

FOOD & VELUWE RECEPT ROUTES

SPRING OP DE FIETS EN PROEF DE STREEK

Ede en voedsel zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ede ligt in het hart van de regio ‘FoodValley’; waar gezond, eerlijk en duurzaam voedsel voor iedereen voorop staat. In de omgeving van Ede vind je dan ook talrijke streekproducenten, die met passie hun producten verbouwen of telen. Neem eens een kijkje op de boerderij of bezoek één van de vele streekwinkels. Ook op de menukaarten bij de diverse rstaurants vind je echt gezond eten van dichtbij – je proeft de streek! Download hier de minimap, met informatie over evenementen in/rondom Ede maar ook fietsroutes langs heerlijke plekken. Of een mooie Fietsroute rondom Planken Wambuis en Boerderij Mossel

 

SMAAK VAN VAN GOGH FIETSTOUR

 

 

Hoewel Vincent van Gogh nooit in Ede heeft gewoond, is hij toch verbonden met de plaats. Met maar liefst 90 schilderijen en 180 tekeningen heeft het Edese Kröler-Müller Museum de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Dit inspireerde foodstad Ede tot het ontwikkelen van de ‘Smaak van Van Gogh’. Een smaak gebaseerd op de etenswaren die de schilder gebruikte in zijn kunstwerken. Zijn stillevens zijn een bron van inspiratie voor restaurants in en om Ede. Stap op de fiets en maak kennis met de Smaak van Van Gogh. Deze route brengt kunst, natuur, historie en voedsel op unieke wijze bij elkaar!

Onderweg komt u langs een aantal ‘Smaak van Van Goghrestaurants’ en u passeert ook het Kröller-Müller Museum.

Op de website van Routes op de Veluwe vindt u een Van Gogh smaakroute

Input your search keywords and press Enter.
bel ons