Fietsen rond Ede

Fietsparadijs

avond licht foto met boom op de heideDe Gemeente Ede heeft de afgelopen jaren veel oude fietspaden van zand en grind over tientallen kilometers vervangen door mooie brede en comfortabele betonnen fietspaden. Deze slingeren zich door bos en heide en gaan eigenlijk heel mooi op in het landschap. De meeste fietspaden liggen langs de populaire knooppuntenroutes. Zo heeft Ede haar prachtigste natuur ontsloten voor fietsers van jong tot oud.
Op mooie zomerdagen kun je zien dat Ede een echt populaire fietsgemeente is. Geen wonder, want bijna geen gemeente in Nederland beschikt over zoveel indrukwekkend mooie en gevarieerde natuurgebieden. En alles perfect onderhouden. Of je nu over de paarse heidevelden fietst of door Beukenbossen, langs zandverstuivingen. Het is allemaal genieten voor gezinnen, voor de tourfietsers, voor de elektrische fietsers, de racefietsers of de mountainbikers.

12 mei 2018: Classico Boretti start in Ede

beeldmerk van fietstocht Classico borettiFiets mee op zaterdag 12 mei 2018 door de prachtige Veluwe en Utrechtse Heuvelrug met een aantal uitdagende beklimmingen. Evenals vorig jaar kun je kiezen uit de afstanden: 165 km, 115 km, 65 km of 30 km. Schrijf je nu in en ontvang een uniek Classico Boretti wielershirt en een pastamaaltijd na afloop.

Kijk op: www.classicoboretti.nl

FOOD & VELUWE RECEPT ROUTES

SMAAK VAN VAN GOGH FIETSTOUR

 

 

Hoewel Vincent van Gogh nooit in Ede heeft gewoond, is hij toch verbonden met de plaats. Met maar liefst 90 schilderijen en 180 tekeningen heeft het Edese Kröler-Müller Museum de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Dit inspireerde foodstad Ede tot het ontwikkelen van de ‘Smaak van Van Gogh’. Een smaak gebaseerd op de etenswaren die de schilder gebruikte in zijn kunstwerken. Zijn stillevens zijn een bron van inspiratie voor restaurants in en om Ede. Stap op de fiets en maak kennis met de Smaak van Van Gogh. Deze route brengt kunst, natuur, historie en voedsel op unieke wijze bij elkaar!

Onderweg komt u langs een aantal ‘Smaak van Van Goghrestaurants’ en u passeert ook het Kröller-Müller Museum.

Op de website van Routes op de Veluwe vindt u een Van Gogh smaakroute

Input your search keywords and press Enter.
bel ons