Now Reading:
Pasta met spinazie en champignons
Full Article 2 minutes read

Pasta met spinazie en champignons

Spinazie op het land

Een lekker, en snel klaar, voorjaarsrecept dat alle dagen van de week smaakt. De échte geluksvogels hebben misschien al spinazie uit eigen kas?

Ingrediënten:

400g champignons
2 teentjes knoflook
150g ricotta
2 dl room
peper en zout
500g volkorenpasta (penne)
300g spinazie
2 uien
100g Remeker Rijp
4 eieren

Bereiding:

Was de spinazie en laat hem uitlekken in een vergiet.
Breng licht gezouten water aan de kook voor de pasta.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Kneus de knoflooktenen en snipper ze fijn.
Veeg de champignons schoon (spoel ze niet af onder water!) en snijd ze in kleine stukjes.
Houd 3 tot 4 hele champignons apart voor de garnering.
Verhit een klont boter in een diepe pan.
Stoof de ui aan met de knoflook.
Doe er de champignons bij en kruid met peper en zout.
Voeg eventueel wat extra boter of olie toe als het mengsel te droog wordt.
Kook de pasta in ongeveer 10 minuten al dente.
Mix intussen de eieren met de room in de blender.
Hak de spinazie grof en doe hem bij de eieren.
Mix alles tot een gladde saus.
Rasp de Remeker kaas.
Voeg hem samen met de ricotta toe aan het spinaziemengsel.
Mix en breng op smaak met een snuifje zout en flink wat peper.

TIP: De ricotta dient om de saus smeuïger en romiger te maken. Wil je dat niet? Dan laat je de ricotta gewoon weg.

Doe 1 pollepel van het pastakookvocht bij de champignons en roer de aanbaksels los.
Giet de pasta af en voeg toe aan de champignons.
Giet de spinaziesaus bij de pasta terwijl de pan nog op het vuur staat.
Roer goed om zodat de saus opwarmt. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Schep de pasta in diepe borden of kommen en werk af met wat plakjes rauwe champignon.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.
bel ons