Now Reading:
Bloemkool van Makandra met kabeljauw en Veluwse worst
Full Article 2 minutes read

Bloemkool van Makandra met kabeljauw en Veluwse worst

Een leuke, moderne bereiding van bloemkool met kabeljauw door Chefkok (en Edenaar) Tom Hartjes.

Ingrediënten
100 gram sushi azijn
50 gram suiker
100 gram water
200 gram walnoten worst van Eco Fields
200 gram bloemkool van Makandra
1 citroen
300 gram water
30 gram zout
10 gram suiker
1 tak rozemarijn
2 blaadjes laurier
4 peper korrels gekneusd
1 sjalot gehakt
400g kabeljauw
Olijfolie
Cress of kiemgroenten

Bereiding

Doe 50g suiker met de sushi azijn en water in een steel pan en kook de massa tot de suiker is opgenomen

Snijd de worst in hele kleine blokjes (gebruik evt. hierbij de snijmachine)

Pluk de bloemkool in hele kleine roosjes

Leg de bloemkool en worst in het azijnmengsel en laat staan tot verder gebruik

Snijd het afval van de bloemkool in kleine stukjes en kook gaar in een steelpan met water. Draai in de keukenmachine tot een gladde crème en rasp hier 1 citroen bij. Maak op smaak met zout

Maak een pekel van het water, zout, 10g suiker, rozemarijn, laurier en het sjalotje

Snij de kabeljauw in 8 gelijk matige stukken

Leg de kabeljauw stukken 15 minuten in het pekelwater

Haal ze naar 15 minuten uit het pekelwater en droog ze met papier.

Zeef de bloemkool en chorizo uit de azijn en bak het krokant in de pan

Verwarm de bloemkool puree

Bak de kabeljauw op de huid , plaats op de crème van bloemkool op een bord en leg hier op de gebakken bloemkool en chorizo.

Maak af met cress en olie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.
bel ons