Restaurants

Steeds meer restaurants werken met lokale producten van de Veluwe. Hieronder vind je een overzicht van deze restaurants in de gemeente Ede.

SMAAK VAN VAN GOGH RESTAURANTS

Ede en omringende dorpen Harskamp, Lunteren, Otterlo, Wekerom, Bennekom en Hoenderloo tellen diverse uitstekende restaurants. Een aantal van hen heeft het label ‘Smaak van Van Goghrestaurant’, omdat de chef een gerecht of menu op de kaart heeft gezet dat is geïnspireerd op de Van Gogh Smaakprofielen. Het restaurant dat kookt volgens deze Smaakprofielen, gebruikt tenminste drie elementen die zijn te herleiden uit de schilderijen van Vincent van Gogh uit het Kröller-Müller Museum.

Monsieur Jacques

resturant etende mensen kroller moller museum

Monsieur Jacques, gesitueerd in het Kröller- Müller Museum, kunt u perfect combineren met een bezoek aan de twee na grootste Van Gogh collectie ter wereld waarna u kunt genieten van een “Van Gogh Salade” met gerookte kip, haricot verts en zonnebloempitjes.

Kijk op: www.monsieurjacques.nl

De Waldhoorn

voorgevel van restaurant de waldhoorn in otterlo

Restaurant De Waldhoorn ligt op de weg naar of van het Kröller-Müller Museum. Logisch dat u hier een heerlijk op de schilderijen van Van Gogh geïnspireerd 3-gangen menu kunt krijgen. De chef bedacht de volgende combinatie: Mediterraanse tomatensoep, boerderij spies met gemarineerde varkenshaas en Veluws spek en een sorbet met huisgemaakt ijs.

Kijk op: www.de-waldhoorn.nl

Het Oude Politiebureau

 

Bij Het Oude Politiebureau geniet u van een 3-, 4- of 5 gangen Van Gogh verrassingsmenu. Hier wisselen ze om de twee weken van menu en is het dus altijd een verrassing wat u krijgt. Alle menu’s zijn seizoensgebonden en bereid met lokale producten.

Kijk op: www.hetoudepolitiebureau.nl

De Langenberg

Pannenkoekenbakker De Langenberg in Ede serveert een 3-gangen pannenkoekenmenu geïnspireerd op het leven en schilderijen van Van Gogh. U kunt kiezen uit verschillende voorgerechten en pannenkoeken. En altijd een heerlijk toetje om uw bezoek mee af te sluiten.

Kijk op: www.pannenkoekenhuizen.com

De Houtzagerij

Familierestaurant De Houtzagerij ligt aan de voet van Camping De Wije Werelt. Voor kinderen is dit een natuurlijk speelparadijs. En de ouders kunnen kiezen voor een heerlijk Van Gogh 3-gangen menu. Dit bestaat uit heerlijke mosterdsoep, varkenshaas en crème brûlée. Dit inclusief een fris Van Gogh-biertje.

Kijk op: www.restaurantdehoutzagerij.nl

Aan het Strand

voorgevel van restaurant aan he tstrand

Restaurant Aan ’t Strand bevindt zich op Droompark De Zanding, maar is voor iedereen toegankelijk. Het restaurant serveert de bekende Otterlo’tjes in een Van Goghschilderij van tapas. Hierin heeft u de keuze om onbeperkt te genieten van de gehele kaart, een twee- of een drie-gangen keuze van de chef.

Kijk op: www.aan-hetstrand.nl

Buitenzorg

Buitenzorg is een restaurant met een verhaal. De 19de eeuwse entourage brengt u terug in de tijd van Van Gogh. Zeker als u kiest voor het 3-gangen Smaak van Van Gogh menu, normaal € 29,50, maar speciaal voor menutourgangers € 5,- korting!

Kijk op: www.buitenzorg.nl

De Molen

aanzicht van de molen van partycentrum de molen

VOOR GROEPEN – De Molen serveert voor groepen vanaf 25 personen een door Van Gogh geïnspireerde lunch of diner. Bij de lunch krijgt u een kopje geurige uiensoep met speciaal ontwikkelt Van Gogh brood met diverse kaas- en vleessoorten. Voor het diner een 3-gangen menu bestaande uit een stoofpotje met smeuïge aardappelpuree en stoofpeertjes en een nagerecht dat lijkt op een heus schilderij.

Kijk op: www.partymolen.nl

Input your search keywords and press Enter.
bel ons