Now Reading:
Boerderij van Steenbergen
Full Article 2 minutes read

Boerderij van Steenbergen, is een legkippenboerderij in De Kraats, het Bennekomse gedeelte van Het Binnenveld. Het Binnenveld is een mooi eeuwenoud agrarisch gebied tussen Bennekom, Ede, Veenendaal, Rhenen en Wageningen waar veel lokale producenten actief zijn.

Het woonhuis van van Steenbergen is een twee eeuwen oude boerderij die al bijna 100 jaar in het bezit is van de familie van Steenbergen. In de loop der jaren is het bedrijf veranderd van een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen en akkerbouw, naar een legkippenboerderij. Sinds december 2014 is hun grond omgeschakeld naar biologisch. In drie stallen houden zij scharrelkippen en in één stal biologische legkippen. Ze maken uitsluitend gebruik van groene stroom.

Al vele jaren verkopen zij hun eieren rechtstreeks aan de consument. Ook laten zij van hun eigen eieren Scharrelkaatje maken, een soort advocaat die zachter van smaak is. Ook leuk als cadeautje!

Een aantal van de  kippen, die na de legperiode geslacht worden, komen geslacht en diepgevroren terug en worden verkocht als soepkip.

BOERDERIJWINKEL
In hun boerderijwinkel verkopen zij, naast hun eigen eieren en Scharrelkaatje, diverse streekproducten van een aantal andere boerderijen in het Binnenveld.

 

De boerderijwinkel is geopend op donderdagavond van 16.00 – 18.00 uur, vrijdag van 9.00 -12.30 uur en zaterdag van 9.00 -15 uur.

EIERAUTOMAAT
Behalve aan huis kunt u ook scharreleieren, biologische eieren en aardappelen kopen in de eierautomaat die zij al een aantal jaren aan het begin van hun oprit hebben staan. De automaat is van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 en 21.00 uur geopend voor een vers eitje of een zak aardappelen.

Naar de website van Van Steenbergen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.
bel ons