DOEN IN BENNEKOM

Fiets- en wandelparadijs

De Gemeente Ede heeft de afgelopen jaren veel oude fietspaden van zand en grind over tientallen kilometers vervangen door mooie brede en comfortabele betonnen fietspaden. Deze slingeren zich door bos en heide en gaan eigenlijk heel mooi op in het landschap. De meeste fietspaden liggen langs de populaire knooppuntenroutes. Zo heeft Ede haar prachtigste natuur ontsloten voor fietsers van jong tot oud. Nieuwsgierig naar routes, zelf een route plannen of een Smaakroute fietsen? Je vindt ze op Food en Veluwe.

Ook voor de wandelaar is er genoeg te ontdekken en genieten op de Veluwe. Kijk snel naar routes langs landgoederen en kastelen, over de heide of door het bos. Ook de beroemde klompenpaden zijn te downloaden.

Zwembad in Bennekom

Zwembad met zand eromheen en spelende kinderen
Tijd voor verfrissing, tijd voor een duik in het zwembad! Dat kan op een aantal plaatsen in de gemeente Ede. Ontdek het al 80 jaar prachtige openlucht Lunterse Bosbad. En dus niet meer weg te denken. Het Bosbad heeft een bewogen geschiedenis: van een kuil met water als werkverschaffingsproject tot een uiteindelijk helemaal gerenoveerd geweldig mooi bad voor het hele gezin. Of neem een duik in het mooie verwarmde openlucht zwembad De Vrije slag. Proef de sfeer en laat je verrassen door de aanwezigheid van het vele groen rondom de diverse baden van peuterbad, waterspeelplaats tot het diepe 50m wedstrijdbad.
Ede beschikt ook over een modern binnenbad: de Peppel met leuke glijbanen en andere activiteiten.

Meer informatie:
www.bosbadlunteren.nl
www.zwembadbennekom.nl
www.zwembadede.nl

Musea in Bennekom

Naast het bekende Kröller-Müller Museum zijn er diverse bijzondere kleinere musea op de Veluwe. Allen met een veelzijdige collectie en daarom zeer de moeite waard om te bezoeken. Meer informatie en openingstijden zij te vinden op de websites van de musea.

Kijk & Luistermuseum in Bennekom – meer informatie op kijkenluistermuseum.nl

Uit eten in de Gemeente Ede

alle restaurants

Steeds meer restaurants werken met lokale producten van de Veluwe. Hier vind je een overzicht van deze restaurants in de gemeente Ede.

Uit eten in de gemeente Ede

VVV Informatiepunt Bennekom

Het VVV Informatiepunt Bennekom is gevestigd in Boekhandel Novita

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag 09:00 18:00
Dinsdag 09:00 18:00
Woensdag 09:00 18:00
Donderdag 09:00 18:00
Vrijdag 08:30 21:00
Zaterdag 08:30 17:00

Contactgegevens

Dorpsstraat 41
6721 JJ Bennekom

Telefoon: 0318 – 614444

info@vvvede.nl

Plan mijn route

Voor meer informatie over een bezoek aan Bennekom: https://www.bennekomcentrum.nl/

HET LEUKSTE ROND BENNEKOM

FOODMAP

Op onderstaande kaart vind je de leukste foodplekjes van Bennekom en omgeving. Je kunt de plekjes bijvoorbeeld filteren op soort streekproduct, winkel of boerderij. En heb je wat lekkers gevonden? Dan kun je het adres opslaan en uiteindelijk een route laten uitstippelen langs al je favoriete locaties.

Input your search keywords and press Enter.
bel ons