DOEN IN EDE

Fiets- en wandelparadijs

De Gemeente Ede heeft de afgelopen jaren veel oude fietspaden van zand en grind over tientallen kilometers vervangen door mooie brede en comfortabele betonnen fietspaden. Deze slingeren zich door bos en heide en gaan eigenlijk heel mooi op in het landschap. De meeste fietspaden liggen langs de populaire knooppuntenroutes. Zo heeft Ede haar prachtigste natuur ontsloten voor fietsers van jong tot oud. Nieuwsgierig naar routes, zelf een route plannen of een Smaakroute fietsen? Je vindt ze op Food en Veluwe.

Ook voor de wandelaar is er genoeg te ontdekken en genieten op de Veluwe. Kijk snel naar routes langs landgoederen en kastelen, over de heide of door het bos. Ook de beroemde klompenpaden zijn te downloaden.

Ginkelse Heide

luchtfoto van de Ginkelse heide
Op de Ginkelse Heide valt van alles te beleven. Er graast zelfs een schaapskudde. Iedere dag gaat de herder met zijn schapen vanuit de schaapskooi de hei op. De schaapskooi is vooral in de lammerentijd zeker een bezoek waard. Het stuk bij de schaapskooi is ook met een rolstoel toegankelijk. De heide is de beste plek van Ede om te gaan vliegeren. Er zijn vaak veel vliegeraars te vinden. Verder loopt er door het gebied een mooie gemarkeerde wandel- en ruiterroute. Ieder jaar, op de derde zaterdag in september, vinden de nationaal bekende Airborne luchtlandingen, ter herdenking aan de luchtlandingen tijdens de Operatie Market Garden, plaats.

Adres: Verlengde Arnhemseweg 101, Ede
Meer informatie: www.natuurcentrumveluwe.nl

Landgoed Kernhem

koeien in de wei op landgoed kernhem
Ontdek het prachtige Landgoed Kernhem in het noorden van Ede. Het Landgoed kenmerkt zich door zowel een Franse als een Engelse landschapsstijl en is het beste te voet te beleven. Volg de wandelroute langs een aantal monumentale boerderijen en de dikste eik van Gelderland. Vertel of hoor het spannende verhaal over de bloedsteen. Het verhaal gaat dat hieruit ’s nachts, bij volle maan, bloed kan worden geprikt. Of ga op zoek naar de verschillende soorten vleermuizen in de Doolhoflaan. Bent u moet van alle inspanning? Eet dan een hapje in het pannenkoekenhuis Kernhem. Zo heeft Landgoed Kernhem voor iedereen een stukje ontspanning.

Adres: Kernhemseweg 3, Ede
Meer informatie: www.landgoedkernhem.nl

Pathé Ede

bioscoop zaal met mensen met 3D brillen op

Beleef film als nooit tevoren! Waan je in de wereld van Science Fiction. Filmliefhebbers voelen zich thuis bij Pathé. Bij Pathé komt jong en oud publiek samen voor film en entertainment op een moderne locatie onder bijzondere architectuur. Met het nieuwste Dolby Atmos geluid en laserprojectie lijkt het alsof je in de film zit! Dagelijks is er keuze uit 20-25 verschillende filmtitels, van romantische komedie en actie tot arthouse en familiefilms.

Adres: Laan der Verenigde Naties 150, Ede
Meer informatie: Pathé Ede

Zwembaden in Ede

Zwembad met zand eromheen en spelende kinderen
Tijd voor verfrissing, tijd voor een duik in het zwembad! Dat kan op een aantal plaatsen in de gemeente Ede. Ontdek het al 80 jaar prachtige openlucht Lunterse Bosbad. En dus niet meer weg te denken. Het Bosbad heeft een bewogen geschiedenis: van een kuil met water als werkverschaffingsproject tot een uiteindelijk helemaal gerenoveerd geweldig mooi bad voor het hele gezin. Of neem een duik in het mooie verwarmde openlucht zwembad De Vrije slag. Proef de sfeer en laat je verrassen door de aanwezigheid van het vele groen rondom de diverse baden van peuterbad, waterspeelplaats tot het diepe 50m wedstrijdbad.
Ede beschikt ook over een modern binnenbad: de Peppel met leuke glijbanen en andere activiteiten.

Meer informatie:
www.bosbadlunteren.nl
www.zwembadbennekom.nl
www.zwembadede.nl

Ede Centrum

Het ruime centrum van Ede biedt je volop mogelijkheden. Er is een groot winkel en horeca aanbod voor een dagje onbezorgd shoppen maar ook cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wat dacht je van Theater Cultura, De Edesche Concertzaal, het Openlucht Theater Ede of de Kunstwandelroute?
Loop ook even naar binnen bij Lammert van de Bospoort, de oudste (1904) en nog originele kruidenierswinkel van Ede waar u nog echte ouderwetse snoepjes kunt kopen. Snoepen geblazen is het ook bij de beroemde Bernardo’s IJssalon!

Meer informatie: www.edecentrum.nl

Bijzondere musea in Ede

Naast het bekende Kröller-Müller Museum kent Ede diverse bijzondere kleinere musea. Allen met een veelzijdige collectie en daarom zeer de moeite waard om te bezoeken. Meer informatie en openingstijden zij te vinden op de websites van de musea.

Platform Militaire Historie Ede in Ede – meer informatie op platformmhe.nl

Historisch Museum Ede in Ede – meer informatie op historischmuseumede.nl

Uit eten in de Gemeente Ede

alle restaurants

Steeds meer restaurants werken met lokale producten van de Veluwe. Hier vind je een overzicht van deze restaurants in de gemeente Ede.

Uit eten in de gemeente Ede

HET LEUKSTE ROND EDE

VVV Ede / Stadswinkel Cultura

De VVV Ede is onderdeel van de Stadswinkel, gevestigd in Cultura

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag 08:30 21:30
Dinsdag 08:30 21:30
Woensdag 08:30 21:30
Donderdag 08:30 21:30
Vrijdag 08:30 21:30
Zaterdag 10:00 17:00

Tijdens schoolvakanties is de VVV geopend tussen 08:30 en 20:00

Contactgegevens

Molenstraat 45
6711 AW Ede

Telefoon: 0318 – 614444

info@vvvede.nl

Plan mijn route

FOODMAP

Op onderstaande kaart vind je de leukste foodplekjes van Ede en omgeving. Je kunt de plekjes bijvoorbeeld filteren op soort streekproduct, winkel of boerderij. En heb je wat lekkers gevonden? Dan kun je het adres opslaan en uiteindelijk een route laten uitstippelen langs al je favoriete locaties.

Input your search keywords and press Enter.
bel ons