Now Reading:
Eten is beleven
Full Article 3 minutes read

Eten is beleven

De zomer is uitbundig aanwezig op ons heerlijke terras

Het voelt als  een cadeautje om in de vroege uren, voordat we de deuren openen voor onze gasten, in alle rust te genieten van een kopje koffie. Het liefst onder de grote kastanjeboom die voor de schaduw zorgt.

Ik hou van deze plek. Het karakteristieke pand waarvan sinds 1928 iedere vierkante meter al ontelbare keren zijn belopen, de fietsers die de Breelaan opsturen om het centrum te bereiken en het geroezemoes vanuit de keuken waar de keukenbrigade de dag start en mij er zo -met de geur van brood en rustig garende lamsstoof- aan helpt herinneren dat ik ook maar eens aan het werk moet gaan.

Als je net als ik geboren bent in Ede dan is Het Oude Politiebureau een vertrouwd gezicht. Toch is het pas sinds ik bij HOP werk dat ik deze plek, Ede en zeker de Veluwe meer ben gaan waarderen.

Bij HOP zijn we dagelijks heel bewust bezig met kwaliteit, ambacht, verse en regionale producten. Hierdoor besef je al snel dat de Veluwe een unieke plek is om te leven en te werken. De natuur is overweldigend, we bevinden ons in het hart van de Regio Foodvalley en we hebben toegang tot hele mooie en eerlijke producten.

Het is een voorrecht om onze gasten kennis te laten  maken met al het moois uit de regio. Met trots vertel ik dat HOP het eerste restaurant is dat de “wereldberoemde” Remeker kaas op de kaart had. Vertellen aan tafel is een van de leukste dingen van mijn vak. Mensen waarderen het enorm om te weten wat ze eten en drinken en ik vertel het ze zó graag! Het is fantastisch om te kunnen zeggen dat alles wat uit onze keuken komt vers en huisgemaakt is. Dat het ijs in onze keuken op de bovenverdieping  wordt gedraaid, en hoe daar in het wildseizoen de hazen en zwijnen worden schoongemaakt en uitgebeend. Deze gerechten op tafel zetten, is een feestje! Er een mooi glas wijn bijschenken en iedereen zien ontspannen en genieten, dat is waar we het voor doen.

Met enthousiasme en oprechte aandacht leven en werken maakt alles mooier. Zonder die bevlogenheid wordt het allemaal een stuk lastiger… Gelukkig is bevlogenheid besmettelijk en zijn we hier bij HOP allemaal ‘vreselijk’ besmet!

Sandra Plas
Het Oude Politiebureau
www.hetoudepolitiebureau.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.
bel ons